Sjednica Vijeća ministara BiH: Evo koje su odluke i zaključci doneseni

0
FENA
Sjednica Vijeća ministara BiH: Evo koje su odluke i zaključci doneseni
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, utvrdilo je i dostavit će Predsjedništvu BiH Prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o financiranju za Interreg VI-B IPA Jadransko-jonskog programa (ADRION) za razdoblje 2021. - 2027. godine između Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, i Republike Italije, koju predstavlja regija Emilia-Romagna.

Ukupan proračun ovog programa je 160.810.020 eura, a finansijski doprinos Europske unije je 136.688.515 eura, dok će preostalih 24.121.505 eura sufinansirati zemlje sudionice.

Cilj programa je poticanje europskih integracija među partnerskim državama, koristeći prednosti njihovih bogatih prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa, kao i jačanje ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije u jadranskoj i jonskoj regiji. 

Novi potez Viktora Orbana razbjesnio EU, poslali upozorenje

Novi potez Viktora Orbana razbjesnio EU, poslali upozorenje

Pravilnik o službenim vozilima za specijalizirane namjene u RAK-u BiH 

Vijeće ministara BiH dalo je suglasnost na Prijedlog pravilnika o uvjetima nabave i načinu korištenja službenih vozila za specijalizirane namjene u Regulatornoj agenciji za komunikacija (RAK) BiH, a radi usklađivanja s Pravilnikom o uvjetima nabave i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH.

Novim pravilnikom je predviđeno da RAK BiH raspolaže s osam službenih vozila za specijalizirane namjene, kao i prema sada važećem pravilniku, od čega pet specijaliziranih monitoring vozila maksimalne nabavne vrijednosti do 300.000 KM i tri specijalna putnička/terenska vozila maksimalne nabavne vrijednosti do 120.000 KM.

Novim pravilnikom se ostvaruju određene proračunske uštede u odnosu na aktualni pravilnik o korištenju specijaliziranih službenih vozila u RAK-u BiH, s obzirom na to da je jedinična cijena specijaliziranog monitoring vozila smanjena za 550.000 KM, dok je jedinična cijena specijalnog putničkog/terenskog vozila povećana za 30.000 KM i sada iznosi 120.000 KM.

U idućem trogodišnjem razdoblju nije planirana nabava novih službenih vozila za specijalizirane namjene.

Suglasnost za imenovanje

Uz suglasnost Vijeće ministara BiH potpukovnik Zsolt Lauko imenovan je na dužnost obrambenog, vojnog i zrakoplovnog atašea Mađarske u Bosni i Hercegovini.  

Nije utvrđen prijedlog mišljenja o dopunama zakona o obrani BiH

Vijeće ministara BiH nije utvrdilo Prijedlog mišljenja Ministarstva obrane na Prijedlog zakona o dopunama Zakona o obrani Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marina Pendeš, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije