Sjednica Upravnog odbora UIO: Bez saglasnosti o raspodjeli novca entitetima

Radiosarajevo.ba
Sjednica Upravnog odbora UIO: Bez saglasnosti o raspodjeli novca entitetima
Foto: UIO BiH / U Mostaru održana sjednica

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nije bilo saglasnosti među entitetskim predstavnicima za donošenje odluka o privremenim poravnanjima za protekle godine, niti utvrđivanje privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje april – juni 2019. godine, saopćeno je iz UIO BiH.

Također, na današnjoj sjednici usvojene su izmjene Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici BiH čime se njena primjena prolongira od 1. avgusta ove do 1. jula 2021. godine jer još nije u upotrebi elektronski potpis u BiH.

UIO odgodio je raspravu o Nacrtu zakona o carinskim prekršajima BiH koji treba da bude usklađen sa Zakonom o carinskoj politici BiH čija primjena počinje od 2021. godine.

Između, ostalog na današnjoj sjednici razmatrano je informacija o stanju i aktivnostima UIO BiH za prvi kvartala ove godine, gdje se navode podaci o povećanju prihoda od PDV-a u odnosu na isti period prošle godine.

Članovi UO UIO razmatrali su danas inicijatvu za izmjenu Zakona o plaćama i naknadnama u institucijama BiH i bit će urađene detaljne analize prije konačne odluke o toj inicijativi koja bi kasnije trebala biti upućena u dalju proceduru usvajanja od Vijeća ministara do Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije