Razgovarala s utjecajnim ličnostima: Cvijanović na Molitvenom doručku kod Trumpa

Radiosarajevo.ba
Razgovarala s utjecajnim ličnostima: Cvijanović na Molitvenom doručku kod Trumpa
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je 66. Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu, na kojem je domaćin predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump.

Kako je saopćeno iz Vlade RS-a, na molitvenom doručku prisustvovalo je više hiljada zvanica iz svijeta politike, društva i ekonomije iz preko stotinu zemalja, za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici Kongresa, ocijene da su ostvarili značajne društene rezultate u svojim zemljama.

Ovom prilikom premijerka Cvijanović je istaknula da je Nacionalni molitveni doručak dobra prilika da se u neposrednom kontaktu sa predstavnicima američkih institucija, kao i učesnicima iz drugih zemalja razmijene iskustva i mišljenja o aktuelnim temama, ali i istakne položaj i značaj Republike Srpske u regionalnim okvirima.

Ona je naglasila da je posjeta Washingtonu dobra prilika za susrete sa uticajnim ličnostima u SAD, predstavnicima američkog Kongresa, finansisjkih institucija, ali i s predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Podsjećamo, Željka Cvijanović prije godinu dana prisustvovala je i inauguraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa u društvu Snježane Dodik, supruge predsjednika RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije