Sjećanje na heroje: Sarajevo se sjeća istinskih boraca iz proteklog rata

Fena
Sjećanje na heroje: Sarajevo se sjeća istinskih boraca iz proteklog rata

Udruženje "1. slavna - 111. viteška brigada" Sarajevo organiziralo je obilježavanje 25. godišnjice "Odsudne odbrane Žuči" - 27. jula 1993. godine, pogibije legendarnog komandanta 1. motorizovane brigade 1. korpusa Armije RBiH Envera Šehovića i komandanta bataljona i heroja oslobodilačkog rata Zahira Panjete te njihovih saboraca.

Programom obilježavanja, na šehidskom mezarju Kovači jutros je položeno cvijeće na mezarju vrhovnog komandanta Armije Republike BiH Alije Izetbegovića.

"U harem Alipašine džamije došli smo da odamo počast Enveru Šehoviću, nosiocu 'Ordena heroja oslobodilačkog rata' koji je ukupan u harem Alipašine džamije, zajedno s braćom Panjeta, Zahirom i Esadom", kazao je predsjednik Udruženje "1. slavna - 111. viteška brigada" Sarajevo Nusret Aganović.

Naglasio je da će cvijeće biti položeno u poslijepodnenim satima u Jezerima gdje je spomen-obilježje Envera Šehovića i Zahira Panjete, te na Golo brdo Žuč gdje će biti odata počast poginulim pripadnicima brigade, Specijalne jedinice Bosna, MUP-a i drugih jedinica ARBiH.

"Na Golom brdu ćemo odati počast svim šehidima koji su dali svoje živote u julu braneći Žuč da ne dozvole da agresor prođe linije odbrane", kazao je Aganović.

Programom obilježavanja jučer su predstavnici Udruženja posjetili i groblja Lav, Stadion Koševo, Sveti Marko, Sveti Josip i šehidsko mezarje u Buća Potoku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije