Saudin Sivro o online nastavi, ocjenjivanju, kraju školske godine

Fena
Saudin Sivro o online nastavi, ocjenjivanju, kraju školske godine
Arhiv / Saudin Sivro

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo Saudin Sivro smatra da nastavu u ovoj nastavnoj godini treba provoditi do kraja online, a za ocjenjivanje učenika kaže da je realno moguće.

"Nastavnici su već dobili upute o tome na koji način ocijeniti učenike. Vrlo je to jednostavno uraditi. I Vijeće roditelja i Sindikat stava su da ocjene iz polugodišta, kakve jesu, ne smiju biti niže na kraju školske godine. Mogu biti više, sigurno će doći do povećanja prosjeka učenika. Međutim, cijeneći cjelokupnu situaciju mislimo da je mnogo važnije da smo na ovakav način reagirali. Djeca se nisu razboljela, a cijelo vrijeme imaju obaveze koje ispunjavaju kroz redovan online proces nastave", kazao je.

Stav Sindikata, Ministarstva i Vijeće roditelja je, kaže Sivro, da online nastavu treba realizirati i provoditi do kraja ove nastavne godine koja bi trebalo da bude završena 10. ili u nekim školama 11. juna. Prvi i deveti razredi završavaju sedmicu prije, početkom juna.

Zbog pandemije virusa korona nastava se odvija online, a iskustva pokazuju da je aktivnost i prisustvo učenika veće nego je to u redovnom nastavnom procesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije