Sivro: Duboko nas je potresla vijest o gubitku kolege Ajdina Bašića

0
Radiosarajevo.ba
Sivro: Duboko nas je potresla vijest o gubitku kolege Ajdina Bašića
Facebook / Sivro i Bašić

Duboko nas je potresla vijest o iznenadnoj smrti kolege i sindikalnog aktiviste, Ajdina Bašića, sindikaliste koji je, kao dugogodišnji član Sindikalnog odbora, ostavio neizbrisiv trag u organizovanju i radu Sindikalne organizacije Druge gimnazije", saopćio je Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture nakon tužne vijesti o gubitku 40-godišnjeg kolege.

Podsjetimo, Bašić je izgubio borbu s koronavirusom.

Bio je dugogidišnji uposlenik Druge gimnazije u Sarajevu.

"Iako svjesni da život sa sobom nosi i neprijatna iznenađenja, posebno kroz izazove i iskušenja današnjice, sa žaljenjem, tugom i nevjericom smo primili ovu vijest, zatečeni činjenicom da se još jedan mladi život ugasio tako iznenada. Za ovakve vijesti nikada niko nije, niti može biti spreman", piše u Sivrinom saopćenju.

U ime SSOOiO FBiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i u svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće povodom gubitka kolege, prijatelja i sindikalnog aktiviste, dodaje se.

"Molim Vas da u ovim teškim trenucima prenesete iskrene izraze podrške i saučešća porodici, prijateljima, radnim kolegama, učenicima i svima onima kojima je Ajdin bio istinski prijatelj i koji je ostavio neizbrisiv trag u dušama i srcima onih koji su ga poznavali. Posebni ljudi žive u našim srcima i kada nisu pored nas. Sjećanje nas tješi i hrabri nadu o postojanju nekog boljeg svijeta u vječnosti. Neka je Ajdinu vječni rahmet", saopćeno je iz 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije