Akcija Zlatni karat: SIPA oduzela mašine za izradu i preradu zlata i srebra

1
Radiosarajevo.ba
Akcija Zlatni karat: SIPA oduzela mašine za izradu i preradu zlata i srebra
Foto: Arhiva Radiosarajevo / SIPA / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su 22. septembra 2021. godine, u skladu sa naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva realizovali operativne aktivnosti u akciji kodnog naziva Zlatni karat.

Navedenom akcijom je izvršeno privremeno oduzimanje predmeta - mašina za izradu i preradu zlatnog i srebrnog nakita, na jednoj lokaciji u Sarajevu, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku a zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Organizovani kriminal" iz člana 250. stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelima "Krijumčarenje" iz člana 214. stav (1).

Pored toga, radi se o krivičnim djelima "Organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe" iz člana 215. stav (1) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, "Poreska utaja ili prevara" iz člana 210. stav (2) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i "Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova" iz člana 208. stav (1) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Schmidt o antiustavnom izbornom zakonu: Nastavit ćemo pažljivo pratiti ovo pitanje

Schmidt o antiustavnom izbornom zakonu: Nastavit ćemo pažljivo pratiti ovo pitanje

Tom prilikom je izvršeno privremeno oduzimanje šest mašina koje su korištene tokom izvršenja navedenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije