Velika akcija SIPA-e: Uhapšena jedna osoba po crvenoj potjernici Interpola

Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e: Uhapšena jedna osoba po crvenoj potjernici Interpola
Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru lišili slobode jedno lice, za kojima je bila raspisana međunarodna crvena potjernica Interpola.

"Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenim licem međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela koja su propisana Krivičnim zakonom Hrvatske, pranje novca, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja. Navedena krivična djela počinjena su na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu", naveli su u saopćenju iz SIPA-e.

Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su ovo lice u Mostaru, nakon čega je lišeni slobode i privedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

"Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, lice lišeno slobode biće predato Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje", dodali su iz SIPA-e. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije