SIPA po potjernici iz Hrvatske uhapsila dvije osobe u Mostaru

Radiosarajevo.ba
SIPA po potjernici iz Hrvatske uhapsila dvije osobe u Mostaru

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru uhapsili dvije osobe za kojima je bila raspisana međunarodna potjernica Interpola, odnosno kancelarije u Zagrebu.

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenim osobama međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi hapšenja i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela utaje poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja. 

"Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenute osobe u Mostaru, nakon čega su uhapšeni i privedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.  

Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, osobe lišene slobode bit će predate Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije