MUP pregleda dokumentaciju Američkog univerziteta zbog diplome direktora OSA-e

Radiosarajevo.ba
MUP pregleda dokumentaciju Američkog univerziteta zbog diplome direktora OSA-e
Foto: Glas Srpske / Osman Mehmedagić

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona po naredbi Tužilaštva BiH ušli su u prostorije Američkog univerziteta u BiH u Tuzli u sklopu  istrage o validnosti diplome koju je ova visokoškolska ustanova izdala direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću.

U srijedu je u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svojstvu svjedoka ispitan i direktor Američkog univerziteta Denis Prcić. 

Nakon što je inspektorima kazao da se sva dokumentacija nalazi u Tuzli, tim istražitelja Tužilaštva je uz asistenciju lokalnog MUP-a odlučio provjeriti navode i pregledati dokumentaciju te eventualno izuzeti onu koja bi mogla koristiti u istrazi.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović za Radiosarajevo.ba rekao je da ta policijska agencija postupa po naredbi Tužilaštva.

"O detaljima ne mogu govoriti", kazao je Miladinović za Radiosarajevo.ba. 

Podsjetimo, Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA-e naložila je Osmanu Mehmedagiću da im dostavi diplomu, no u međuvremenu nad diplomom se pojavila oznaka sa stepenom tajnosti. 

Direktoru OSA-e poništena je diploma fakulteta u Banjoj Luci, a nedavno je dostavio diplomu Američkog univerziteta i Pravnog fakulteta u Sarajevu (viša škola). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije