SIPA o snimku na kojem se poziva na ubistvo Milorada Dodika

13
Radiosarajevo.ba
SIPA o snimku na kojem se poziva na ubistvo Milorada Dodika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem maskirano lice pita: "Ko će ubiti Milorada Dodika za milion eura?", provjerili smo da li je pokrenuta istaga o snimku, kada je i gdje je nastao, ali i ko je odgovorna osoba. 

Iz Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno je da se poduzimaju istražne mjere. 

"Poduzimamo istražne mjere i radnje o navedenom snimku. Ne možemo izlaziti sa više detalja u ovom trenutku. Državna agencija za istrage i zaštitu je svakako nadležna za daljnje postupanje", kazala je Jelena Miović, porparolka SIPA-e za portal Radiosarajevo.ba. 

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Istakla je i da će u koordinaciji sa policijom, biti obaviješteno i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo,  Dodikova kćerka, Gorica, objavila je na svom Twitter nalogu snimak muškarca sa fantomkom na licu koji ulazi u kafić i glasno pita: "Ko će ubiti Milorada Dodika za milion eura?".

"Ko će ubiti Milorada Dodika za milion eura? Neće niko", čuje se na snimku, na kojem je muškarac zatim izašao iz objekta.

U komentaru na snimak Gorica Dodik je napisala da se ovaj muškarac "ugledao na Merimu Mulić", koja je "javno pozivala na ubistvo i nije krila ni ime ni lik", dok se ovaj "kukavički sakrio iza maske".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije