SIPA na Palama pronašla automobile ukradene u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
SIPA na Palama pronašla automobile ukradene u Sarajevu
Arhiv / Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Pala pretresli objekte i pregledali teren na više lokacija.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su na području Pala pretresli objekte i pregledali teren na više lokacija, što je rezultiralo pronalaskom dva putnička motorna vozila visoke klase koja su otuđena na području Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, a saradnja je ostvarena i sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Na mjestu pronalaska putničkih motornih vozila policijski službenici SIPA-e izvršili su uviđaj, a tokom dana Sudu BiH i Tužilaštvu BiH bit će dostavljeni izvještaji o poduzetim aktivnostima.

U narednom periodu, SIPA će Tužilaštvu BiH podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teška krađa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije