SIPA 'razbila' međunarodnu grupu dilera

12. 03. 2013. u 15:23:24 Radiosarajevo.ba

Shares: 0


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa pripadnicima MUP-a ZDK i MUP-a SBK, sinoć – 11. marta, uhapsili su šest osoba pod sumnjom da su preprodavali opojne droge.

Postupajući po naredbama Tužilaštva BiH i Kantonalnog Tužilaštva tuzlanskog kantona izvršen je pretres na više lokacija na području Tuzle, Zenice i Busovače, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto oko 22 kilograma, suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana-skunk, saopćeno je iz SIPA-e.

Pored navedenog prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti određena količina vojnog naoružanja, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom.

U konkretnom slučaju, radi se o razbijanju međunarodnog kanala krijumčarenja droge na relaciji: Albanija-Makedonija-Srbija- BiH- Hrvatska. Naime, prema raspoloživim saznanjima, opojna droga je trebala biti prokrijumčarena na područje Hrvatske putničkim motornim vozilom marke „peugeot“.

U naselju Dusina, na granici sa općinom Busovača, u pmv marke „Passat“ u kojem su se nalazila četiri osumnjičena lica, došlo je obračuna unutar organizirane skupine, zbog neriješenih unutarnjih odnosa, te je došlo do pucnjave iz vatrenog oružja, kojom prilikom je jedno osumnjičeno lice ranjeno, nakon čega je prevezeno vozilom hitne pomoći u bolnicu u Zenici i nalazi se van životne opasnosti.

Traga se za još dva lica koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA