SIPA komentarisala tvrdnje da su njihovi agenti napali radnike deponije u Zvorniku: Provjera u toku

0
Radiosarajevo.ba
SIPA komentarisala tvrdnje da su njihovi agenti napali radnike deponije u Zvorniku: Provjera u toku
Foto: Arhiv / SIPA / Ilustracija

Policijska uprava Zvornik zaprimila je prijavu o incidentu u kojem su dvojica pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) navodno fizički napala radnika "Regionalne Deponije" u Zvorniku. Kako pišu pojedini mediji incident se dogodio jučer, a trenutno se utvrđuju sve okolnosti događaja.

Prema dostupnim informacijama, pripadnici SIPA-e su došli na prostor deponije službenim vozilom i započeli snimanje dronom.

Do sukoba je navodno došlo kada je radnik deponije zatražio odobrenje za snimanje. Radnik tvrdi da je fizički napadnut i da je zadobio povrede glave.

Donald Trump održao skup u New Yorku: Mnogi ga porede sa nacističkim iz 1939. godine

Donald Trump održao skup u New Yorku: Mnogi ga porede sa nacističkim iz 1939. godine

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je SIPA-u radi komentara o ovom tvrdnjama.

Portparolka SIPA-e Jelena Miovčić izjavila je: "U toku su provjere. Naše odjeljenje za unutrašnju kontrolu vrši provjere vezano za ovaj događaj. Stupljeno je i u kontakt sa fizičkim službenicima MUP RS. Do okončanja provjera vidjet ćemo i u zavisnosti od dokaza, činjenica, informacija do kojih se dođe, preduzet će se mjere propisane zakonom. Ukoliko je neko od naših službenika uradio nešto protivzakonito, bit će kažnjen. Sad u ovom momentu ne mogu vam dati više informacija dok traje provjera."

Provjera je u toku, a javnost će biti obaviještena o rezultatima čim se prikupe svi relevantni dokazi i informacije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije