SIPA upozorava na opasnu prevaru: Zloupotrebljavaju imena Zorana Galića i drugih službenika

0
Radiosarajevo.ba
SIPA upozorava na opasnu prevaru: Zloupotrebljavaju imena Zorana Galića i drugih službenika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Akcija SIPA-e u Sarajevu

Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA) obavjestila je građane da je u posljednjem periodu evidentirano da na email adrese fizičkih i pravnih lica pristižu poruke u kojima je navedeno da postoji informacija da se određena lica bave nezakonitim aktivnostima vezenim za pornografiju i zlostavljanje.

Saopćeno je da nepoznati počinioci predstavljaju se kao pripadnici SIPA-e te se služe službenim podacima koji su javno dostupni te lažnim memorandumom institucije.

Navedeno je da je cilj ucjena iznuđivanja novca, a potencijalno je moguće da takvi emailovi sadrže i kompjuterske viruse. SIPA savjetuje građane da ukoliko dobiju ovakve email poruke, iste ne otvaraju i ne odgovaraju na njih, te da ukoliko su na bio koji način oštećeni da to prijave nadležnom policijskom tijelu.

Kamere sve zabilježile: Led zabijelio još jedan dio Bosne i Hercegovine

Kamere sve zabilježile: Led zabijelio još jedan dio Bosne i Hercegovine

"U navedenim porukama izvršioci često zloupotrebljavaju imena pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), te je u posljednje vrijeme uočeno da zloupotrebljavaju i ime zamjenika direktora Zorana Galića. Upozoravamo građane da su navodi iz predmetnih email poruka lažni, te da su nazivi institucija i imena zloupotrijebljeni", naveli su iz SIPA-e.

Email poruke su upućene s više email adresa, koje pripadaju nacionalnoj domeni Republike Njemačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije