Sindikat radnika Bosnalijeka komentirao jučerašnju akciju SIPA-e

0
Radiosarajevo.ba
Sindikat radnika Bosnalijeka komentirao jučerašnju akciju SIPA-e
Foto: Bosnalijek / Ilustracija

Sindikalna organizacija kompanije Bosnalijek oglasila se povodom SIPA-ine akcije koja je realizovana jučer na području Sarajeva i Konjica zbog sumnji u organizovani i privredni kriminal te korupciju.

Riječ je o akciji nazvanoj Trik, a među osumnjičenima je i direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

Ovo je koliba gdje je mala Danka nestala: Policija blokirala prilaz, rade na raščišćavanju prostora

Ovo je koliba gdje je mala Danka nestala: Policija blokirala prilaz, rade na raščišćavanju prostora

"U vezi sa istražnim radnjama koje se provode u našoj kompaniji želimo iskazati nedvosmislenu podršku ispitivanju svih eventualnih nepravilnosti.

Naš primarni interes jeste briga o sigurnosti radnih mjesta i egzistencije više od 800 radnika naše kompanije.

Stoga i na ovaj način želimo jasno poručiti da kao Sindikat očekujemo od svih koji su uključeni u trenutna dešavanja da imaju u vidu da se mora osigurati nesmetan rad Bosnalijeka i spriječiti sve eventualne štetne posljedice po kompaniju i naša radna mjesta.

Radnici Bosnalijeka ne smiju biti žrtve bilo čijih istražnih radnji, te poručujemo da ćemo kao sindikat istrajati u borbi za očuvanje naših radnih mjesta.

Mi u sindikatu smatramo da je Bosnalijek u uslovima pandemije, koja još uvijek vlada, od posebog strateškog interesa za sve građane Bosne i Hercegovine.

To se naročito potvrdilo prilikom prošlogodišnje blokade granica i zabrane izvoza lijekova iz brojnih svjetskih država kada smo mi radnici Bosnalijeka, radeći bez bilo kakvih prekida, osigurati uredno snabdijevanje domaćeg tržišta svim esencijalnim lijekovima i dezinfekcionim sredstvima koje proizvodimo.

Svi radnici Bosnalijeka su svjesni svoje uloge, kada je u pitanju sigurno snabdijevanje tržišta i vjerujemo kako je svima u interesu da se takva pozicija kompanije ne dovede u pitanje", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije