Sifet Podžić danas preuzeo dužnost ministra odbrane BiH

Radiosarajevo.ba
Sifet Podžić danas preuzeo dužnost ministra odbrane BiH
Foto: MO BIH / Sa ceremonije

Novoimenovani ministar odbrane BiH Sifet Podžić preuzeo je danas dužnost od dosadašnje ministrice odbrane Marine Pendeš.

Dužnost su preuzeli i zamjenici ministra odbrane Mijo Krešić i Mirko
Okolić.

Podžić je tom prilikom kazao da je imao odličnu saradnju s Pendeš, „još od perioda osnivanja Oružanih snaga BiH“.

“Nastojaćemo da zadržimo tekovine onoga što je ministrica Pendeš stvorila u prethodnih 16 godina,” dodao je Podžić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Pendeš je zahvalila svima na korektnoj saradnji koja je trajala skoro 16 godina, te izrazila želje da se uspješno nastavi sa započetim projektima, uz želju da se postignu još bolju rezultati.

Novoimenovani zamjenici ministra Mijo Krešić i Mirko Okolić su izrazili očekivanja za daljim nastavkom uspješnog rada Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, te su istakli značaj dogovaranja, kompromisa i očuvanja dobrih međuljudskih odnosa.

Ceremoniji, koja je održana u Domu OS BiH u Sarajevu, prisustvovali su najviši dužnosnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, a prethodio joj je sastanak dosadašnje ministrice Marine Pendeš s predstavnicima vojno-diplomatskog kora u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije