Zoran Tegeltija nakon prve sjednice Vijeća ministara: Donijeli smo tri bitne odluke

N. K.
Zoran Tegeltija nakon prve sjednice Vijeća ministara: Donijeli smo tri bitne odluke
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zoran Tegeltija

Održana je prva sjednica Vijeće ministara BiH u novom sazivu, na kojoj je razmatran i usvojen Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period januar - mart 2020. godine.

Nakon sjendice obratio se predsjedavajući VIjeća ministara BiH Zoran Telgetlija koji je kazao da je formiran odbor za unutrašnju politiku čiji je predsjedavajući Sifet Podžić i odbor za ekonomiju čiji je predsjedavajući Vjekoslav Bevanda.

Prema njegovim riječima, donijete su tri važne odluke za građane, a to su zaključivanje ugovora o gradnji Koridora Vc, odluka o privremenom finansiranju u iznosu od 241 milion i 500.000 maraka i odluka o finansiranju Graničnog prijelaza kod Zvornika, te finansiranju gradnje Graničnog prelaza Svilaj.

Istakao je sljedeće:

"Donijeli smo odluku o potrebi otvaranja sjednica za javnost, ali nemamo tehničku podršku da se to realizuje. U narednih 60 dana riješit će se i tehničko pitanje kako bi građani u budućnosti mogli pratiti sjednice Vijeća ministara."

Kako je kazao, Nacrt budžeta za narednu godinu je još u izradi. Očekuje da će njegova izrada biti okončana do kraja januara i da će biti usvojen do kraja februara sljedeće godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije