Sidran komentirao izjavu Žbanić o broju ubijene djece u Sarajevu

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

Iskreno ako treba spomenik u Sarajevu to je spomenik sa imenima svih ljudi koji su poginuli tokom rata. Svih 11 hiljada i nesto. Tu ce biti svi pa se po godinama moze vidjeti koliko je djece kojih godina stradalo. Izgleda da je jedan od razloga sakrivanja ove brojke potencijalna odgovornost onih iz Armije koji su dozvolili da momci od 16-17-18 godina budu po liniji i ginu pored sasvim dovoljnog broja starijih koji su i prosli neku vojnu obuku. Komandant koji je momku od 17 obukao uniformu i dao oruzje je takodjer krivicno odgovoran za ratni zlocin.

AsAsova

Lijepe riječi su ukras!

nasvasta

A jeli bilo stotine snajperista.Avdo najvažnije su činjenice a odokativno se može zloupotrebljavali što nepošteni i koriste .

Koel

Lijepe riječi su ukras!

Lupeta Avdo

Čuj broj ubijene djece varijabla?! Broj se mora znati, nemormalno je da se spekuliše ubijenim. Ako se ne prikupe dokumenti, a nije srednji vijek, postoje knjige umrlih, neprijatelji zemlje će uvijek moći potezati ovu temu. Mi to sebi ne možemo dopustiti. Ovi koji su protiv utvrdjivanja, rade za interese onih koji su pucali po Sarajevu sa Pala i okoline.

Boom

***gdjw si ti bila kad su ubijama djeca u Sarajevu treba ti zabraniti dolaziti u Sa i proglasiti nepozeljnom osobom stoko ka Koel<<U Sarajevu je bila, a ti gdje s tii bio?

Mozda

Mozda vucic moze pomoci ako kaze koliko je on djece,a koliko odraslih ubio snajperom u Sarajevu?

Jastog

Mozes ti Jasmila tako ponižavati žrtve, jer sigurno ne znas sta je rat i nasilje. Pogotovo, fala Bogu ne znas kako boli kada ti ubiju dijete.

Bos-Sa

Istina je uvijek najbolji lijek.Istinu o ne kaznjavanju zlocinaca treba Tuzilastvo da odgovara.

@Jastog

Mozes ti Jasmila tako ponižavati žrtve, jer sigurno ne znas sta je rat i nasilje. Pogotovo, fala Bogu ne znas kako boli kada ti ubiju dijete. ka Jastog<<Da nezna šta je rat a bila je čitav rat u Sarajevu. A tiznaš šta je rat jer si dobro pazio na vjestima na tv i na udaljenosti oko 1700km

Nikolica s prikolicom

I s brojem poginulih Bošnjaka se manipulira. Po pobrojanom oko 60,000, a relevantni bošnjački političri često spominju 200,000. Ne treba to činiti. Posebno me nerviraju "okrugli brojevi". U RS-u se na 9.Maja često spominje 1,7 milijuna ubijenih Srba u WW2, a od toga 1 milijun u Jasenovcu. Po popisu ukupnih žrtava u ex YU je negdje oko 1 milijun, a u Jasenovcu ukupno svih oko 86,000. Čemu služe pretjerivanja s brojevima žrtvava? Ja bih rekao isključivo za produbljivanje mržnje u vlastitim redovima. I oko ovoga bi trebalo donijeti neki zakon da ne može svak laprdati svašta.

Dudek Krivousti Njofra

Udruženje po inzkovom zakonu tuzitit puvala i ovu glupacu

Nikolica s prikolicom

***Osobno mislim da su oni koji niječu genocid slični onima koji uveličavaju brojeve žrtava. Isti je to mentalni sklop.

/ Najnovije