Sidran komentirao izjavu Žbanić o broju ubijene djece u Sarajevu

13
Radiosarajevo.ba
Sidran komentirao izjavu Žbanić o broju ubijene djece u Sarajevu
Foto: Kolaž / Abdulah Sidran i Jasmila Žbanić

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran komentirao je nedavnu Facebook objavu bh. režiserke Jamile Žbanić o broju ubijene djece u Sarajevu za vrijeme rata.

"Jasmila!

Broj ubijene djece je varijabla. Možda se nikad i neće egzaktno ustanoviti. Ali je konstanta da na optuženicku klupu nije sjeo ni jedan jedini od stotina snajperista vojske RS-a koji su tu djecu tri i po godine sistematično i sadistički ubijali.

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Naša tema | Provjerili smo kakve su cijene stanova u Sarajevu: Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Šta je onda u tome istinski problem?", napisao je Sidran.

Podsjetimo, Žbanić je ranije, osvrčući se na izjavu Srđana Puhala da će dati 10.000 KM onome ko mu da relevantne podatke o tome da je u Sarajevu ubijeno 1601 dijete, napisala:

"Ja neću nuditi pare kao Srđan Puhalo jer smatram da (kroz poreze) sasvim dovoljno plaćamo institucije da rade na utvrđivanju činjenica (za to svaki mjesec dobijaju platu i do sada su imali priliku objaviti svako ime ubijenog ljudskog bića, datum, okolnosti i mjesto gdje je osoba ubijena i sahranjena ili se vodi kao nestala).

Napravljena je knjiga mrtvih koja govori da je u Sarajevu ubijeno duplo manje djece nego što mediji i političari koriste u svojim govorima. Za mene je i jedno jedino ubijeno u Sarajevu ili bilo gdje drugo - previše! Ne razumijem u čemu je problem da dobijemo spiskove na uvid? Izvrstan tekst Edin Ramulica ! Srđane, odlično postavljeno pitanje! Trebali smo ga mi u Sarajevu prvi postaviti. Hvala ti", napisala je Žbanić.

Taj njen komentar izazvao je niz reakcija korisnika Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije