... / Sestra Zeničanina koji je pronađen u Zagrebu: Nije bio u stanju da komunicira

18. 03. 2022. u 13:33:00 A. L.

Shares: 0

Mladi Zeničanin Mirnes Salijević pronađen je kasno sinoć u Zagrebu nakon što je njegova sestra nešto ranije objavila da je nestao.

Zagrebačka policija od jučer ujutru je tražila Salijevića u Gospiću gdje je radio i Zagrebu gdje je posljednji put viđen. Imao je namjeru iz Zagreba autobusom doći kući u Zenicu, ali kada je sjeo u tramvaj izgubio mu se svaki trag.

Njegovoj sestri Alisi građani Zagreba, koji su pronašli njegov pasoš i ostale stvari, su se javili preko Facebooka, a ona je nakon toga slučaj javila policiji.

Srećom, potraga se uspješno okončala jer je Mirnes pronađen u Zagrebu živ i zdrav.

Njegova sestra kaže da je promašio stanicu na kojoj je trebao izaći iz tramvaja i tada su nastali problemi.

"Promašio je stanicu i počeo da traži tramvaj u kojem su mu ostale stvari. Kada je našao tramvaj, stvari nisu bile tu jer ih je već neko uzeo.

Padala je sinoć i on se potpuno izgubio. Policajci kažu da su ga našli u dezorijentisanom stanju, bio je u šoku. Trebalo mu je nekoliko minuta da dođe sebi i da kaže kako se zove. Uopće nije bio u stanju da komunicira", kazala je Alisa Salijević Čubela za portal Radiosarajevo.ba.

Dodaje da se ona u ovim trenucima sprema krenuti u Zagreb po brata kako bi ga dovezna kući.

"Vjerujem da usljed gubitka dokumenata, mobitela, dezorjentisanosti se našao u krizi svjesti odnosno stanju šoka, naročito ukoliko su se u trenutku potisnule traume od smrti mame, nane i svega što je prošao.

Najbitnije je da je živ i zdrav, da je na sigurnom i da ćemo se ubrzo vidjeti i zagrliti.

Posebnu zahvalnost dugujem ljudima iz Zagreba, policijskoj upravi ll, kao i svim portalima, vama i svim ostalim koji su djelili objave i suosjećali se", dodala je sestra Mirnesa Salijevića.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)