Zeničanin misteriozno nestao u Zagrebu: "Sve mu je ostalo u tramvaju..."

2
A. L.
Zeničanin misteriozno nestao u Zagrebu: "Sve mu je ostalo u tramvaju..."
Foto: Facebook/Alisa Salijević Čubela / Mirnes Salijević

Zeničanin Mirnes Salijeć nestao je jučer u Zagrebu.

Nestanak je zagrebačkoj policiji prijavila njegova sestra Alisa i to nakon što su joj građani Zagreba preko Facebooka javili da su pronašli u tramvaju njegove dokumente.

"Odmah sam obavijestila i našu i zagrebačku policiju. Oni su odmah počeli da ga traže pošto je strani državljanin", kazala je Alisa za portal Radiosarajevo.ba, pa ispričala koja saznanja ima.

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

"O je radio u Gospiću. Krenuo je za Zagreb pošto iz Zagreba ima autobus za Zenicu. Ljudi su me nazvali jučer oko 16 sati i rekli da su pronašli njegov pasoš i ostale stvari u tramvaju", to je sve što za sada znam, rekla je Alisa.

Ono što je misteriozno je činjenica da mu je mobitel sinoć lociran na području Gospića.

"To mi nema nikakve logike. Jutros ga traže po Gospiću, pregledavaju mjesto gdje je živio, izlazio, ispituju ljude s kojima se družio...", kaže Alisa.

"On nije momak od incidenata, uvijek je bio momak za primjer. Ima 23 godine, ranije je radio u Americi, uvijek je bio odgovaran, nikada nije bilo nikakvih problema.

Pokušavam da razmišljam racionalno. Ako mu je neko ukrao dokumente, ako se izgubio, pisao bi mi na Facebook, zaustavio bi nekoga da me nazove, prijavio bi slučaj policiji. Ne znam, zaista...", priča nam Alisa.

Iz zagrebačke policije su joj rekli da će pregledati sve video nadzore i da će je obavijestiti čim budu imali bilo kakva saznanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije