Šerif Patković stavio se na raspolaganje Hamasu, Nešić traži informacije o snimku od SIPA-e

12
Radiosarajevo.ba
Šerif Patković stavio se na raspolaganje Hamasu, Nešić traži informacije o snimku od SIPA-e
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šerif Patković i Nenad Nešić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić upitio je dopis Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Ovim dopisom Nešić traži da se Ministarstvu sigurnosti dostavi informacija u vezi sa snimkom koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome "izvjesni" Šerif Patković, bivši ratni komandant 7. muslimanske brigade, javno iznosi opredjeljenje da se stavlja na raspolaganje pokretu Hamas u aktuelnom sukobu između Izraela i Hamasa u pojasu Gaze, saopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

"Imajući u vidu činjenicu, kao i prošlost ove brigade u čijem je sastavu bio i odred El mudžahid, kao i činjenicu da je odlazak na strana ratišta krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH, potrebno je da nas informišete da li ste preduzeli zakonom predviđene radnje iz vaše nadležnosti, te ukoliko niste da ih odmah preduzmete i o saznanjima obavijestite ovo ministarstvo", navodi se u dopisu ministra Nešića.

Meteorolozi objavili prognozu do 4. juna: Evo kad dolaze vreli dani i temperature iznad 30 stepeni

Meteorolozi objavili prognozu do 4. juna: Evo kad dolaze vreli dani i temperature iznad 30 stepeni

Podsjetimo, Patković je rekao da se stavlja na raspolaganje Hamasu.

"Brigada pokreta El Hamas nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (Muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao komandant, ali i kao čovjek  – stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim", rekao je Patković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije