Raste broj zaraženih u BiH: 31 novi pozitivan slučaj

Radiosarajevo.ba
Raste broj zaraženih u BiH: 31 novi pozitivan slučaj
Foto: Anadolija / Alen Šeranić

Minsitar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić kazao je da je u posljednja 24 sata testirano je 512 uzoraka, a novozaraženih je 31.

Iz Banja Luke je 11 osoba, šest iz Prnjavora, po dvije iz Kneževa i Prijedora, a po jedna iz Laktaša, Dervente, Gradiške, Kotor Varoša, Oštre Luke, Srpca, Teslića, Gacka, Trebinja i Ugljevika.

Ukupan broj zaraženih virusom korona u manjem bh. entitetu je 611.

"Ukupno je u RS-u od posljedica koronavirusa preminulo 28 osoba. Posljednja osoba koja je preminula je iz Trebinja", rekao je Šeranić.

Potvrđeno je prisustvo virusa kod 7 medicinskih radnika, istaknuo je Šeranić.

"3716 osoba je u zdravstvenom nadzoru u RS-u. U UKC RS trenutno se na odjeljenju Covid-19 liječe 42 osobe sa teškom kliničkim slikom, na lokaciji stare pulomologije je 40 osoba, sa lakšom slikom, a stare hirurgije tri ", kazao je Šeranić.

On je istaknuo da kada se govori o ublažavanju mjera morati biti pod striktnim nadzorom, te da će biti ostavljena mogućnost vraćanja oih mjera ako bi bilo potrebe za tim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije