Banja Luka: Stigao treći kontigent pomoći iz Srbije

Radiosarajevo.ba
Banja Luka: Stigao treći kontigent pomoći iz Srbije
Foto: RTRS / Pomoć iz Srbije

U Banja Luku je stigao treći kontigent pomoći Srbije RS-u.

U donaciji se nalaze respiratori, maske, rukavice i ostala medicinska oprema potrebna za borbu protiv koronavirusa, javlja RTRS.

Kontigent pomoći u borbi protiv koronavirusa su dočekali predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik se zahvalio Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za pomoć u medicinskom materijalu koja je upućena RS-u za borbu protiv koronavirusa.

"Hvala predsjedniku Vučiću i Srbiji na pomoći. Na prošlom sastanku smo se dogovorili. Tu su respiratori, maske, viziri, sve ono što je potrebno. RS ima oko šest miliona rukavica i maski. Treba još pomoći da stigne iz Kine. Sve ono što se pokazalo kao neophodnim za borbu protiv virusa korona imamo.

Zahvalni smo Mađarskoj vladi i svima koji su pomogli. MMF je odobrio određena sredstva za RS. Činimo sve da olakšamo i saniramo posljedice. Ovo je borba svih nas. Zahvalni smo građanima što poštuju mjere, jer ovo je borba koja će očigledno još dugo trajati", izjavio je Dodik za ATV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije