Šeranić: U RS 17 novozaraženih, ukupno 243 oboljelih

Radiosarajevo.ba
Šeranić: U RS 17 novozaraženih, ukupno 243 oboljelih
Screenshot / Alen Šeranić

U posljednja 24 sata testirano je 157 uzoraka gdje je utvrđeno da je 17 osoba pozitivno na COVID-19 na području RS, kazao je ministar zdravlja RS Alen Šeranić.

"Radi se o četiri osobe iz Bijeljine, dvije iz Kotor Varoši, dvije iz Istočne Ilidže i Pala i po jedna iz Banja Luke, Milića, Zvornika, Šekovića, Mrkonjić-Grada, Teslića i Ribnika", kazao je Šeranić na press konferenciji za novinare.

Naveo je da s današnjim danom ima ukupno 243 registrirane osobe koje su pozitivne na COVID-19 , a da je do sada ukupno testirano 1.806 osoba u manjem bh. entitetu.

"Kada je u pitanju ovih 17 osoba, riječ je o osam žena i devet muškaraca. Kada je u pitanju sama struktura osoba koje su testirane na koronavirus, njih osam je iz porodičnih klastera, a šest je iz direktnog kontakta s licem koje je pozitivno, dok su tri osobe pacijenti koji su bili u jednoj od bolnica u FBiH gdje im se ukazivala neophodna zdravstvena pomoć", naveo je Šeranić.

Šeranić je kazao da se samo hitni pacijenti zbrinjavaju kada je riječ o sistemu zdravstvene zaštite, te da je sve što nije hitno za sada na čekanju.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije