Posjete / Šeranić u bolnici u Istočnom Sarajevu: Teku pripreme za novi val koronavirusa

03. 06. 2020. u 15:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić izrazio je zadovoljstvo organizacijom Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu u vrijeme epidemije virusa korona, te kako su zdravstveni radnici ove ustanove odgovorili na epidemiju i liječili pacijente.

Šeranić je rekao da je sa rukovodstvom Bolnice danas razgovarao i o budućim aktivnostima i organizaciji ove zdravstvene ustanove u oktobru, kada bi moglo da dođe do novog talasa koronavirusa i kada se dešavaju učestalije respiratorne infekcije, prenosi Srna. 

Šeranić je naveo da je sa rukovodstvom pregledao stanje opreme i medicinskih sredstava kojima raspolaže bolnica, te da je dogovoreno organizovanje određenih stručnih skupova, kako bi medicinski radnici iz RS imali priliku da razmijene iskustva i kako bi se mogli pripremiti za novi talas virusa korona.

"U fokusu su bile aktivnosti koje se trenutno rade u ovoj bolnici", rekao je ministar zdravlja nakon razgovora sa rukovodstvom Bolnice . 

On je naglasio da je u toku rekonstrukcija objekta "Banjaluka", budućeg centra transfuzije u Istočnom Srajevu.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija izjavio je da je Šeranića upoznao o svim mjerama koje je bolnica preduzimala za vrijeme epidemije virusa korona, odnosno o mjerama i uputstvima koje je ova zdravstvena ustanova primjenjivala, na preporuku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. 

Šešlija je rekao da je u Bolnici "Srbija" trenutno smještena jedna osoba kod koje je potvrđen virus korona, te da je prvi nalaz ovog lica bio negativan i da se nada da će biti i drugi, što bi značilo da se ovo lice oporavilo.

"Do sada je u Bolnici "Srbija" uzeto 308 briseva, a 15 lica koje je bilo pozitivno na virus korona je bilo hospitalizovano u ovoj zdravstvenoj ustanovi"", rekao je Šešlija, te istakao da nije bio nijedan slučaj zaraze virusa korona među zdravstvenim radnicima i osobljem.

Prema njegovim riječima, preminulo je jedno lice kod kog je utvrđeno prisustvo virusa korona, a koje je imalo više udruženih hroničnih bolesti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA