Šepić nakon napuštanja kluba stranke u PSBiH: SDA mora promijeniti prioritete

Fena
Šepić nakon napuštanja kluba stranke u PSBiH: SDA mora promijeniti prioritete
Nakon što je prije dva dana napustio sjednicu Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Senad Šepić, jedan od poslanika ovog Doma, danas je novinarima izjavio kako je ovoj državi potreban novi politički pristup.

On je, u izjavi za medije, istakao da je takva promjena neophodna, kao i da je potrebno da Stranka demokratske akcije promijeni svoje prioritete.

"Nisu najvažniji prioriteti za građane ove zemlje to kako se dva ili tri lidera svađaju", kazao je Šepić, jedan od četiri poslanika koji je prije dva dana napustio sjednicu Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu PSBiH.

Navodi da su prioritet ljudima u ovoj zemlji potpuno druge teme, ističući da je 80 hiljada ljudi prošle godine napustilo BiH. Dodaje da se unutrašnji dogovor mora izgraditi „na onome što jeste stvarni interes ljudima, a ne manipulacija kako svakim danom gledamo“.

"Mi dugo vremena pokušavamo da ovo promijenimo u SDA. Više puta su do sada formirane komisije. Ono što je činjenica, nema nikakvog rezultata. Samo po sebi formiranje komisije ništa ne znači, ukoliko nema spremnosti da se promijeni odnos i da se promijeni politika za koju sam uvjeren da nije dobra", naglasio je Šepić, ističući da je jedna od stvari koja je kulminirala u posljednje vrijeme nepozivanje četvorice poslanika na sjednicu Glavnog odbora SDA.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik Stranke demokratske akcije Safet Softić je danas u Sarajevu izjavio novinarima da je isitna da su četiri poslanika u Klubu poslanika SDA u Predstavničkom domu državnog parlamenta napustila sjednicu Kluba poslanika prije dva dana, prije sjednice Predstavničkog doma održane jučer. Dodao je i da je formirana grupa na Kolegiju SDA koja će razgovarati sa ovom četvoricom poslanika, kako bi se riješili unutarstranački problemi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije