Osniva se nova stranka: "Sve su pretvorili u politiku, i zrak i vodu, dosta je"

L. R.
Osniva se nova stranka: "Sve su pretvorili u politiku, i zrak i vodu, dosta je"
Fena / Fuad Kasumović
U Bosni i Hercegovini vode se pregovori o osnivanju nove političke, građanske alternative, u čije su osnivanje uključeni političari iz cijele Bosne i Hercegovine.

Navodno, na čelu inicijative je Senad Šepić (aktuelni zastupnik SDA u Parlamentu BiH), a uz njega su, bar tako tvrdi Fuad Kasumović, i Branislav Borenović (čelnik PDP-a) te Martin Raguž (također državni zastupnik te bivši predsjednik HDZ 1990).

 

Iako su postojali navodi da je u sve uključena i Svetlana Cenić, ona je iste demantirala putem svog Facebook profila.

 

Fuad Kasumović, koji je upravo na izborima pobijedio kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je ove navode te dodao kako su, između ostalih, i s njim pregovarali o ovoj građanskoj alternativi.

 

“To je ono što građani trebaju, alternativu koja se pokušava okupiti na nivou cijele Bosne i Hercegovine, i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati, i Ostali...ta alternativa ne bi se uopće bavila ustavnim uređenjem i otcjepljenjima i entitetima, već isključivo evropskim i NATO putem ove zemlje te boljim životom građana”, kazao nam je Kasumović.

 

Dodaje kako je trenutno sve politizirano, i zrak, i voda, “a narodu to više ne treba”.

 

“Posljednji izbori pokazali su kako narod traži kvalitetnu alternativu, a opći izbori, 2018. tek će biti zanimljivi”, poručio je naš sagovornik.

 

Senad Šepić u izjavi za medije nije ni potvrdio, ali ni demantirao Kasumovićeve navode, dok se Borenović i Raguž, zasad, nisu oglasili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije