Šepić: Jedan Tegeltija je otišao, vidjet ćemo ko još podržava drugog

1
Radiosarajevo.ba
Šepić: Jedan Tegeltija je otišao, vidjet ćemo ko još podržava drugog
Foto: NB / Senad Šepić

Predstavnički dom Parlamenta BiH se na sjednici 11. januara treba izjasniti o prijedlogu opozicionih stranaka da se inicira rekonstrukcija Vijeća ministara BiH.

Tim povodomoglasili su se iz Nezavisnog bloka.

"Nezavisni blok sa nestrpljenjem iščekuje izjašnjavanje Parlamenta BiH o povjerenju aktuelnom sazivu Vijeća ministara na čelu sa Zoranom Tegeltijom. U inicijativi zastupnice Nezavisnog bloka Aide Baručije koju su podržale i Naša stranka i SDP navedeno je više nego dovoljno razloga za smjenu Vijeća ministara, od neefikasnosti u usvajanju reformskih zakona, preko rješavanja gorućih pitanja kakva su izgradnja odlagališta nuklearnog otpada uz našu državnu granicu i katastrofalan odgovor na migrantsku krizu, pa sve do nesposobnosti u odgovoru na aktuelnu pandemiju i nabavci vakcina koja će nas koštati života i daljnjeg pada BDP-a.

Osim toga, s obzirom na dugotrajno dvolično ponašanje nekih stranaka koje učestvuju u vlasti a odbijaju odgovornost za njene promašaje, sutrašnje glasanje će biti naročito zanimljivo jer će pokazati ko od zastupnika u Parlamentu BiH još uvijek stoji uz višestruko kompromitirano i dokazano nesposobno Vijeće ministara.

Jedan od dvojice Tegeltija koji su sinonim za blokadu svakog napretka u ovoj zemlji, za njeno nazadovanje i udaljavanje od Evrope je otišao, sutrašnje glasanje će pokazati ko još uvijek stoji uz drugog. Tegeltijina smjena je i pitanje ko još vjeruje Dodiku i Čoviću. Nezavisni blok ostaje na strani borbe protiv ovog režima i spremni smo raditi zajedno sa drugim opozicionim strankama za evropsku Bosnu i Hercegovinu,", kazao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije