Senadin Lavić: Jedini "paper" koji ima smisla je građanska Bosna - svih njenih građana

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mostar

Moze biti gradjanska ali u onom zelenom na karti iz non papera

AU

Znaju ovi jadnici, kada nisu uspjeli 92-95 razbiti i pocjepati bih, kada su imali svu podrsku truhle europe i dobrog dijela svijeta, kada smo imali embargo na uvoz oruzja, kada nismo kontali kako funkcioniraju svjetske politike, srbi su to znali u malom prstu, pa dijelom i hrvati, e kada tada nisu uspjeli, nece nikada. Naravno, pratiti ih sa dva otvorena oka, nikada im nevjerovati, a proizvoditi oruzje i cekati, ako ikada vise budu imali damu, ako krenu, neka se ne nadaju novim srebrenicama, prijedorima, bijeljinama, a i ove jade, ahmicima, dreteljima i sl.

Janez Jansa

Tzv gradjanska BiH pocinje oko Kozije cuprije i zavrsava u Dobrinji. Kad na tom potezu odu ovi jadni imigranti, onda tesko da ce biti i gradjanska. Mozda mahalska BiH.

Realnost

Pa četvrt vijeka narod u BiH na izborima bira svoje nacionalne stranke! O kakvoj građanskoj državi vi govorite?!

Suzy

Bravo profesore, ovaj "paper"treba odmah poslati EU i Americi. Ko voli isključivo svoj etnicitet može uživati u njemu na lijevoj i desnoj strani od BIH.

P

I ti o ratu profesore, izokola doduse, da neces ti i Bakir u prve redove. A tu gradjansku drzavu koja bi dobra bila, ces vidjet al u limburgu sa ovim narodima . Tako da ne razumijem to besmisleno naguravanje necega sto samo iedni zele a kao zajednicka je BiH. Malo licemjerno zvuci ako zelite zajednistvo.

R

koliko puta sda talibanima treba ponavljati da je bih odavno podjeljena, samo vi to ne zelite prihvatiti? Tamo gdje se vijori srpska zastava-to je srpsko, tamo gdje je hrvatska zastava-to je hrvatsko, a bosnjacko je samo ono gdje stoji zastava s ljiljanima lazne armijebih tj. bosnjacke mudzahedinske vojske, koja je srbima i hrvatima ritualno odsjecala glave. Sve dok uporno budete odbijali prihvatiti tu cinjenicu, razlaz je neminovan. I sta vam tu nije jasno???

/ Najnovije