Senad Šepić traži da se preispita pozicija Vijeća ministara BiH

A. D.
Senad Šepić traži da se preispita pozicija Vijeća ministara BiH
Sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je počela u 10 sati, obilježila je rasprava o skidanju s dnevnog reda pojedinih tačaka, zbog čega je odmah uslijedila pauza.

Nakon toga rasprava se vodila i o učinkovitosti vlasti, odnosno usvajanju zakona. S tim u vezi nezavisni zastupnik Senad Šepić predložio je da se pozicija Vijeća ministara preispita.

"Imaju li ove institucije kapaciteta da vode ovu zemlju", upitao je Šepić koji je tražio da se na dnevni red sjednice uvrsti tačka dnevnog reda o radu Vijeću ministara. Njega je podržao kolega iz ovog kluba Sadik Ahmetović.

Zastupnica SDA Nermina Kapetanović je ovo opisala kao politikanstvo.

Šef Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac rekao je da je Vijeće ministara BiH predložilo samo dva zakona koja je usvojila Parlamentarna skupština BiH. On je ponovo tražio od predsjedavajućeg Doma Šefika Džaferovića (SDA) da odstupi s ove funkcije zbog, kako je ponovio, teškog bremena ratne prošlosti kojeg nosi i optužbi koje se dovode u vezu sa njegovim imenom.

Nakon toga su poslanici SNSD-a napustili sjednicu

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije