Oglasio se Semir Efendić o izbornim rezultatima u Općini Novi Grad

6
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Semir Efendić o izbornim rezultatima u Općini Novi Grad
Foto: Facebook / Semir Efendić

Kandidat SDA za načelnika sarajevske općine Novi Grad i aktuelni načelnik ove lokalne zajednice Semir Efendić oglasio se na Facebooku kazavši da je prebrojavanje glasova za načelnika završeno sinoć prije 10 sati kada su i objavili rezultate.

"Također u toku noći završeno je i prebrojavanje glasova za Općinsko vijeće i to znaju svi politički subjekti jer su imali posmatrače na svim biračkim mjestima, kao što znaju i rezultate. U općinama nema nikakvih neizbrojanih listića. Danas niko ništa nije brojao, samo je CIK postepeno u sistem unosio rezultate sa svih biračkih mjesta prebrojanih sinoć. Ni nakon toliko izbornih ciklusa, neki nažalost nisu naučili ništa o izbornom procesu", napisao je Efendić u reakciji nakon večerašnjeg okupljanja aktivista stranke Narod i pravda ispred zgrade Općine koji tvrde da se pokušava prekrajati izborna volja građana.

Efendić dalje napominje da, ukoliko CIK donese odluku o ponovnom brojanju za neka biračka mjesta, svi politički subjekti imat će priliku da delegiraju posmatrače i kroz civilizovan proces moći će pratiti prebrojavanje kao i na biračkim mjestima.

"Tako da nemaju potrebe za bilo kakvim okupljanjima. Prilikom objave rezultata od sinoć nedostajao je rezultat sa jednog biračkog mjesta. Kada se i ono uračuna, broj osvojenih glasova za načelnika na svim biračkim mjestima u općini Novi Grad je 20,531. Sljedeći kandidat ima oko hiljadu glasova manje", naveo je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije