Aktivisti NiP-a odustali od protesta ispred zgrade Općine Novi Grad, Delić reagirao

Radiosarajevo.ba
Aktivisti NiP-a odustali od protesta ispred zgrade Općine Novi Grad, Delić reagirao
Foto: NiP / Prizor ispred Općine Novi Grad

Pristalice Naroda i pravde počeli su se razilaziti nakon reakcije kandidata "Četvorke" za načelnika ove općine, Adnana Delića.

Prethodno su se okupili ispred zgrade Općine Novi Grad kako bi ukazali na malverzacije tokom izbora.

Na ulazu u zgradu Općine prisutna je policija, a Delić je pozvao okupljene da se raziđu.

"Nema razloga da radimo bilo šta što bi narušilo ovo što smo do sada uradili. Mi smo napravili veliku stvar i kako god bilo. Mi smo pobjednici i nema osnova da pravimo bilo kakvu frku jer to može ugroziti kompletan ovaj proces i našu dosadašnju kampanju. Drago mi je da imamo naše predstavnike "Četvorke" unutra kojima mi vjerujemo i koji neće dozvoliti bilo kakve nepravilnosti", rekao je Delić.

Kako je naveo, prema informacijama kojima raspolaže još nisu prebrojani glasovi dijaspore i COVID-tima koji treba CIK da prebroji.

Podsjetimo, kako je ranije saopćeno iz Naroda i pravde u Novom Gradu i Ilijašu na sceni je pokušaj prekrajanja izborne volje
građana.

Kako navode, u Novom Gradu izborna tijela neopravdano su prestala brojati glasačke listiće, dok u Ilijašu predstavnici SDA pokušavaju ući u prostorije gdje se nalazi izborni materija.

"S ciljem sprečavanja izborne krađe i zaustavljanja prekrajanja volje
građana, aktivisti Naroda i Pravde se već okupljaju ispred zgrade Općine Novi Grad (Bulevar Meše Selimovića 97)", saopćeno je ranije iz NiP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije