Selvedin Šatorović osuđen uvjetno na tri mjeseca zatvora

1
Radiosarajevo.ba
Selvedin Šatorović osuđen uvjetno na tri mjeseca zatvora
FOTO: Arhiv / Satorovic osudjen uvjetno na tri mjeseca

Kantonalni sud u Zenici donio je pravosnažnu presudu protiv Selvedina Šatorovića te ga osudio uvjetno na tri mjeseca zatvora zbog nesavjesnog rada u službi.

"Kantonalni sud u Zenici, postupajući po žalbi optuženog, dana 18.05.2021.godine, donio je presudu kojom se djelimično uvažava žalba optuženog Šatorović Selvedina, te se prvostepena presuda preinačuje u pogledu odluke o kazni tako što se optuženom Selvedinu Šatoroviću, za krivično djelo Nesavjestan rad u službi izriče uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od 2 (dvije) godine ne počini novo krivično djelo", navodi se u saopćenju Kantonalnog suda.

Podsjećamo, Općinski sud u Zenici, dana 19. februara 2021.godine, donio je osuđujuću presudu protiv Šatorovića za krivično djelo Nesavjestan rad u službi te ga osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Istom presudom Mahiru Kariću je sud izrekao mjeru oduzimanja imovinske koristi koja mu je pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 1.859,16 KM.

Šatorović je bio optužen da je kao mandatar predsjednika prijelaznog Upravnog i Nadzornog odbora NK "Čelik" i istovremeno kao mandatar predsjednika kluba, bez knjigovodstvene provjere stvarnih finansijskih obaveza kluba, stvorio obavezu NK "Čelik" Zenica da se isplati veći novčani iznos prema jednom nogometašu od stvarnog iznosa dugovanja.

Šatorović trenutno obnaša funkciju predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije