Političar Zukan Helez osuđen na šest mjeseci zatvora

5
Radiosarajevo.ba
Političar Zukan Helez osuđen na šest mjeseci zatvora
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

Zukan Helez, zamjenik predsjedavajućeg Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i potpredsjednik SDP-a, osuđen je na šest mjeseci za krivično djelo "Davanje lažnog iskaza".

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Opštinskog suda u Bugojnu.

"Sud je Helez Zukana osudio na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, a optuženom Ugarak Halilu izrekao uvjetnu osudu kojom mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci i istovremeno odredio da se ova kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 1 (jedne) godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo", za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Edin Topčić, šef Odsjeka sudske pisarnice.

edin_topcic.jpg - undefined

Foto: Opstinski sud u Bugojnu

Prije šest dana u Općinskom sudu u Bugojnu okončan je glavni pretres i izrečena je presuda Zukanu Helezu i Halilu Ugarku.

Presuda nije pravosnažna i okrivljeni okrivljeni imaju pravo žalbe.

Podsjećamo, Zukan Helez i 2014. godine godine imao problema sa zakonom, također u Bugojnu.

Tada je osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci zbog tučnjave u kafani.

U to vrijeme Helez bio federalni ministar za boračka pitanja, a prema detaljima presude Helez je ušao u pratnji dvije ušao u ugostiteljski objekat u vlasništvu Benjamina Hajdarevića te ga šakom udario u sljepoočnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije