Selo u BiH totalno odsječeno zbog snijega: Danas počinje čišćenje

0
Radiosarajevo.ba
Selo u BiH totalno odsječeno zbog snijega: Danas počinje čišćenje
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Na području opštine Foča veliki broj sela je, zbog snježnih padavina, od jučer bez struje, a putevi u višim predjelima su teško prohodni ili neprohodni.

Najkritičnije je na području Meštrevca, na platou kanjona Tare, koji je već nekoliko dana odsječen od ostatka opštine i bez struje.

Načelnik Opštine Foča Milan Vukadinović kaže da se čeka teška mehanizacija i da bi u toku današnjem dana trebalo da počne čišćenje tog pravca.

"Na području Meštrevca smetovi su veći od metar i čekamo tešku mehanizaciju koja bi trebala u ranim jutarnjim satima da čisti taj put da bismo uspjeli deblokirati ovo područje. Na sva ostala područja, gdje god je potrebno, upućene su mašine, tako da očekujemo da ćemo narednih dana imati sve pod kontrolom", rekao je Vukadinović.

On je pozvao sve predsjednike mjesnih zajednica, gdje god je problem sa snježnim smetovima, da se jave, kako bi opština, koliko joj mogućnosti dozvoljavaju, uputila mehanizaciju da se pročiste putevi.

Teško prohodni putevi i nepristupačan teren zadaju dosta muke radnicima "Elektrodistribucije" koji ulažu maksimalan napor da otklone kvarove na dalekovodima.

Od jutros su uspjeli da saniraju veliki broj kvarova, a bez struje su i dalje Zavait, Meštrevac, Zakmur i sela u okolini Miljevine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije