Susret / Selmo Cikotić s ambasadoricom Njemačke razgovarao o sigurnosnoj situaciji u BiH

25. 08. 2020. u 11:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadoricom Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji te jačanju saradnje između BiH i Njemačke u toj oblasti.  

Ministar Cikotić informirao je ambasadoricu Uebber o trenutnim izazovima i planovima Ministarstva sigurnosti BiH za bolje upravljanje migrantskom situacijom u BiH. Posebno je ukazano na potrebu jačanja sigurnosnih agencija i drugih nadležnih institucija za efikasniju borbu protiv ilegalnih migracija.

Istaknuta je pozitivna uloga Njemačke koja je dosad davala veliku podršku i značajna sredstva za jačanje kapaciteta Granične policije BiH, kao ključne agencije za sprečavanje ilegalnih ulazaka u BiH.

"Razgovarano je i o drugim sigurnosnim izazovima te najavljen nastavak dosadašnje uspješne saradnje u toj oblasti", saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA