Milorad Dodik o izjavi ministra Cikotića o migrantima: Neka ih vode sebi

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik o izjavi ministra Cikotića o migrantima: Neka ih vode sebi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, komentirao je izjava Selme Cikotića, ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, u kojoj je kazao "da prisustvo velikog broja migranata ima pozitivan efekat, jer BiH bilježi povećanu potrošnju".

Dodik je dodao za Radio-televiziju RS da iza svega "stoji politika Sarajeva te da su u SDA, koja stoji iza svega, najobičniji bleferi".

"Njima je Fahrudin Radončić (prethodni ministar sigurnosti u Vijeću ministara)  rekao da upravo to rade, organizovano dovode ovdje migrante i hoće u RS da naprave dva-tri punkta, da to budu sabirni centri koji bi eksplodirali u nekom narednom vremenu i vršili pritisak na RS", rekao je Dodik.

On je podvukao da je nevjerovatno da Cikotić, kao ministar sigurnosti, može takvo nešto da izjavi.

"Ako je to tako, onda smo sve riješili. Neka ih vode sebi i vrše potrošnju ako hoće. Ovdje neće ništa trošiti", provocira Dodik, kao da RS nije dio BiH.

Ranije tokom dana izjavu ministra Cikotića komentirale su i članice SBB-a Sanela Prašović Gadžo i Edita Đapo.

Prašović-Gadžo oštro je reagirala na društvenim mrežama pitajući se šta o ovom "uvođenju seksa" u političku komunikaciju misle žene u Krajini koje su bile seksualno napadnute. 

"Uvaženi ministre, vi možete uživati u seksi idejama, ali vas pozivam da, u interesu građana BiH i privrednika koji pokušavaju preživjeti u ovim teškim vremenima, zatvorite granice za migrante, a otvorite za turiste i bh. dijasporu.

Migranti predstavljaju sigurnosnu, zdravstvenu i humanitarnu prijetnju životu u BiH. To što kažete da pomažu turizam, pitajte turističke radnike, pa će vam oni reći pravu istinu u lice", napisala je, između ostalog, Edita Đapo na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije