SDP: Cikotić se treba izviniti građanima, SDA želi kazniti USK jer nisu u vlasti

Fena
SDP: Cikotić se treba izviniti građanima, SDA želi kazniti USK jer nisu u vlasti
Foto: SDP BiH / Ilustracija

Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) izdala je saopćenje u kojem je ocijenila da posljednji istupi ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića, u kojima tvrdi da ima nekoliko 'seksi' rješenja migrantske krize, pokazuju kakav je kadar trenutno na jednoj od najodgovornijih pozicijia u državi.

"Ovakve izjave predstavljaju uvredu građanima bosanske Krajine i još jedan šamar za ionako napaćene građane ovog dijela BiH. Nebulozne tvrdnje Cikotića da su migranti ustvari turisti, jer troše novac i pomažu bh. privredi pogođenoj pandemijom, su vrhunac bezobrazluka nesposobnih SDA kadrova. Iste one SDA koja je nakon rata od Krajine napravila slijepo crijevo Bosne i Hercegovine, u koju se decenijama ne ulaže i koja je prepuštena sama sebi", navodi se u saopćenju SDP-a.

Ovakav odnos danas, tvrde u SDP-u, posebno eskalira kada SDA svojim odnosom kroz federalnu Vladu i Vijeće ministara BiH kažnjava Unsko-sanski kanton, jer su omogućili rezultatima izbora da se SDA izbaci iz vlasti u ovom kantonu.

SDP BIH traži da se ministar Cikotić izvini građanima Bosne i Hercegivine, pogotovo Krajišnicima, za svoje komentare.

"Pozivamo ga da što prije predstavi plan za rješavanje goruće migrantske krize. Ukoliko to nije u stanju učiniti, neka odstupi sa ministarske funkcije, na kojoj se, prema svemu sudeći, svakako neće proslaviti", saopćio je SDPBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije