Šefik Džaferović: Akademik Berberović ostavio je neizbrisiv trag u nauci

Radiosarajevo.ba
Šefik Džaferović: Akademik Berberović ostavio je neizbrisiv trag u nauci
Foto: RSA / Šefik Džaferović i Denis Zvizdić

Povodom smrti akademika Ljubomira Berberovića, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća porodici i članovima Akademije nauka i umjetnosti BiH.

“Izražavam duboko saučešće porodici akademika Ljubomira Berberovića i članovima ANUBiH. Akademik Berberović ostavio je neizbrisiv trag u nauci, ali i društveno-političkom životu naše zemlje. Historija će pamtiti da je sve svoje intelektualne kapacitete stavio u funkciju očuvanja Bosne i Hercegovine, suprotstavljajući se u najtežim vremenima politici etničkih podjela. Život, djelo i ideali za koje se zalagao akademik Berberović trebali bi biti ideja vodilja za sve nove generacije intelektualaca i općenito mladih ljudi u našoj zemlji”, navodi se u telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Telegram saučešća uputio je i predjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

“Sa velikom tugom sam primio vijest o smrti uvaženog akademika, profesora emeritusa Sarajevskog univerziteta Ljubomira Berberovića koji je cijeli život posvetio naučnom radu i ostavio neprocjenjiv doprinos kroz istraživanja iz oblasti medicine, biologije i filozofije. Njegov predan rad i istraživanja će ostati generacijama koje dolaze. Smrt akademika Berberovića je istinski gubitak za bosanskohercegovačko društvo. Molim vas da primate izraze iskrenog  saučešća”, piše u telegramu predsjedavajućeg Zvizdića, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije