Šef mostarskog SDP-a podnio ostavku: Naveo je i razloge...

Radiosarajevo.ba
Šef mostarskog SDP-a podnio ostavku: Naveo je i razloge...
FOTO: Facebook / Edin Zagorčić

Predsjednik mostarskog SDP-a BiH Edin Zagorčić podnio je ostavku na tu poziciju, potvrdio je to na svom Facebook profilu na kojem je objavio i razloge za donošenje ovakve odluke.

Kako se navodi u dokumentu, Zagorčić je SDP- u BiH zamjerio nekorektan i ignorantski odnos rukovodstva Partije prema legano izabranim organima ove gradske organizacije.

Formiranje duplog izbornog štaba, podržanog od strane predsjednika SDP-a BiH. Izadaje GO Mostar od strane pojedinih članova GO bliskih predsjedniku SDP-a BiH koji su došli, sada je to već izvjesno, u SDP da bih kupili svoju budućnost“, navodi Zagorčić.

Dodaje kao problem i „napšuštanja SDP-a BiH od strane dugogodišnjih članova koji nisu ogriješili o Statut SDP-a BiH ili prešli u neke druge stranke.

Loše kadrovske politike. Neodgovornog odnosa prema imovini SDP BiH. Pogubnoj dinansijskoj politici“, navodi među razlozima Zagorčić.

Pojašnjava da njegova ostavka ne znači i napuštanje SDP-a.

„Pogotovo ne znači prelazak u neki drugi politički subjekt, već jednostavno nisam spreman dijeliti odgovornost za neostvarena prava“, zaključio je Zagorčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije