Nikšić čestitao Dodiku Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Nikšić čestitao Dodiku Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) Nermin Nikšić, uputio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

„Današnji datum obilježavamo kao dan historijske odluke svih građana BiH, koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu prije 27 godina odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana, ravnopravnih Srba, Muslimana, Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država“, navodi se u čestitci.

Dodaje se da uz 25. novembar i ZAVNOBiH, 1. mart i referendum koji je održan 1992. godine, ostat će trajno upisan u historiji BiH, kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana.

„Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili i vezivali građane Bosne i Hercegovine kroz burnu historiju ove zemlje, nikada nisu napustili njene ljude. Obaveza svih nas je da istrajemo u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima. Bez obzira šta ko o tome govorio, mi svi u Bosne i Hercegovine nemamo drugu domovinu. Ovo je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve nas i moramo je urediti po mjeri svih nas. Zato Vam čestitam ovaj praznik sa željom da vrijeme koje dolazi bude obilježeno istinskim progresom svih građana Bosne i Hercegovine, jer oni to zaslužuju“, napisao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije