Šef Infektivne klinike KCUS-a uputio važno upozorenje građanima

2
M. R. S.
Šef Infektivne klinike KCUS-a uputio važno upozorenje građanima
Foto: Fena / Rusmir Baljić

Rusmir Baljić, član Kriznog štaba Kantona Sarajevo i šef Infektivne klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ponukan upitima, uputio je upozorenje građanima da ne uzimaju terapiju na svoju ruku.

"Molim vas ne uzimajte terapiju na svoju ruku. Uvijek je uzimajte uz savjet ljekara. Primarno se ovdje radi o antibiticima. To se ne može uzimati na svoju ruku. Može se samo napraviti dodatna šteta", upozorio je dr. Baljić.

Istakao je da se zna kakav je način javljanja ljekaru, kako se radi kontrola, kakve pacijente vodi primarna zdravstvena zaštita.

"Bitno je imati na umu da sami ništa ne radite. Oni s težim kliničkim formama ne trebaju da se liječe sami kod kuće. Imali smo takvih pacijenata, koji su odobijali doći i onda se malo može učiniti po pitanju njihovog kliničkog stanja", ukazao je dr. Baljić.

Ponovio je preporuku građanima da se nastave, kao dosad, pridržavati epidemioloških mjera jer one daju rezultate.

Pozivamo vas i mi, dragi građan,i da propisno nosite zaštitne maske, držite distancu od dva metra, te redovno perete ruke i dezinficirate površine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije