Sedam dana od ubistva Šehovića i Vujinovića: Potraga za ubicama još bez rezultata

Radiosarajevo.ba
Sedam dana od ubistva Šehovića i Vujinovića: Potraga za ubicama još bez rezultata
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Ekipa portala Radiosarajevo.ba na mjestu ubistva dvojice pripadnika MUP-a KS na Alipašinom Polju

Ubistvo policajca Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajeva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su nastradali u svom patrolnom automobilu dok su prolazili pored grupe automafijaša koja je krala automobil na Alipašinom Polju, nije rasvijetljeno ni sedam dana nakon te tragedije.

Komesar Halilović: MUP KS zatražio pomoć FBI-ja, ispitana 81 osoba

Ministar Mulabdić: Službenici MUP-a su spremni odgovoriti svim sigurnosnim izazovima

Zastupnici u Skupštini KS: Sjednica je trebala biti zakazana istog dana

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini su dignute u punu pripravnost, što je za Radiosarajevo.ba danas potvrdila i Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Intenzivna potraga

“Istraga na počiniocima ovog teškog krivičnog djela je i dalje u toku. Intenzivno se traga za osobom, ili više njih, koje su mogu dovesti u vezu da su učestvovale u ubistvu Šehovića i Vujinovića. Sve policijske agencije su još od petka, kada je počinjeno ubistvo, na nogama. U cilju istrage, više detalja vam ne mogu kazati”, dodala je Bavčić za naš portal.

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović rekao je danas na vanrednoj Skupštini KS da je do sada ispitana 81 osoba koja se može dovesti u vezu s ovim napadom. Svi oni su, uglavnom, kako saznajemo, iz kriminalnih i automafijaških krugova.

Sedam dana od ubistva Šehovića i Vujinovića, pritvor je određen tek Srećku Trifkoviću, kojem se na teret stavlja teška krađa, kao i osnov sumnje da je u direktnoj vezi s izvršiocima ubistva policajaca. 

Podsjetimo, Trifković je član automafijaške grupe iz Republike Srpske. Već mu se sudi na Sudu BiH, zajedno sa još 24 osobe za organizirani kriminal, krađe, iznudu i niz drugih krivičnih djela. 

Trifković je dio grupe protiv kojih se vodi proces u predmetu "Volan" u Sudu BiH. Riječ je o organiziranoj grupi koja se dovodi u vezu s teškim krađama vozila.

Sud BiH je na prijedlog Tužilaštva KS prošle sedmice odredio jednomjesečni pritvor za Trifkovića.

Sahranjeni u ponedjeljak

Pritvor osumnjičenom Trifkoviću je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Policajci Davor Vujinović i Adis Šehović, koje su prošlog petka u 4.22 sata mučki iz zasjede ubili kradljivci automobila u sarajevskom naselju Alipašino Polje, pokopani su u ponedjeljak u Sarajevu, a na posljednji ispraćaj došlo je na hiljade ljudi kako bi im odali počast.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije