SDS: Otkud osobe s debelim policijskim dosjeima na prijemu Vlade RS-a

Radiosarajevo.ba
SDS: Otkud osobe s debelim policijskim dosjeima na prijemu Vlade RS-a

Srpska demokratska stranka pozvala je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odgovore kako je moguće da osobe sa policijskim dosijeima, koja se u medijima dovode u vezu sa teškim krivičnim djelima, godinama budu pozvivana na prijem u Vladi Republike Srpske povodom 9.januara i da se nađu u blizini štićenih ličnosti, a posebno kako je moguće da ove godine učestvuju u svečanoj paradi.

"Sve ovo potvrđuju brojne fotografije paravojnika među kojima su i one sa predsjednikom Republike, iz zgrade Vlade RS i sa parade, što jasno govori o njihovoj sprezi i bliskosti sa režimom u Republici Srpskoj.
Takođe, skandalozno je da se ovoj paravojnoj grupaciji, čiji pojedini pripadnici imaju debele policijske dosijee, dozvoli ulazak u Narodnu skupštinu i korišćenje njenih prostorija, te očekujemo od predsjednika NS RS Nedeljka Čubrilovića da informiše javnost ko im je to omogućio", kaže se u saopćenju.

Ističu da je jasno je da je dugogodišnja hajka režima protiv opozicije, kampanja linča, dobila novu fazu – fizički obračun sa opozicijom i izazivanje incidenata uz pomoć paraformacija i ljudi iz kriminalnog miljea.

"Javnost takođe treba da zna da ovo nije prvi put, te da su paravojne formacije okupljane i u jesen 2014. godine, sa zadatkom da naprave incidente i fizičkom silom spriječe primopredaju vlasti ukoliko SNSD izgubi izbore, o čemu govore i međunarodni izvještaji. Srpska demokratska stranka upozorava režim da ovim očajničkim potezima nanosi veliku štetu međunarodnom ugledu Republici Srpskoj, etablirajući je kao poslednje nedemokratsko društvo u srcu Evrope, dovodeći je u potpunu izolaciju, siromaštvo i depopulaciju", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije