SDP: Sada je već izvjesno, imat ćemo poziciju gradonačelnika Sarajeva

1
Radiosarajevo.ba
SDP: Sada je već izvjesno, imat ćemo poziciju gradonačelnika Sarajeva
Foto: Printscreen / S konferencije za novinare

Socijaldemokratska je u 15. 11. ušla sa šest načelničkih pozicija, iz ove noći izlazimo sa još šest načelničkih pozicija i, pozicijom, to je već izvjesno, gradonačelnika Sarajeva.

Kazao je to večeras na konfreneciji za novinare sekretar Izbornog štaba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerin Dizdar. 

"Sada možemo reći da je SDP zadržao sva načelnička i gradonačelnička mjesta, učvrstili smo se u bastionima socijaldemokratije. Osvojili smo zajedno sa strankama Četvorke pozicije načelnika Centra, Novog Sarajeva, Ilidže i Ilijaša. Također, SDP je sdamostalno osvojio i pozicije gradonačelnika Goražda, a na velika vrata smo ušli u Hercegovinu, jer je SDP osvojio poziciju načelnika Jablanice", rekao je Dizdar, kazavši da se "crvena boja ponovo vraća u modu", jer su povećali broj odborničkih mjesta u RS-u, osvojili i mjesta u lokalnim parlamentima u zapadnoj Hercegovini...

Kazao je da je ovo uvod u 2020. godinu, kada će se na Općim izborima stranke opozicije vratiti u vlast na svim nivoima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije