Bakir Izetbegović, predsjednik SDA: U Sarajevu smo izgubili, u BiH pobijedili

17
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA: U Sarajevu smo izgubili, u BiH pobijedili
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Članovi SDA

U Sarajevu smo izgubili, u Bosni i Hercegovini pobijedili.

To je kazano u Centrali Stranke demokratske akcije u Sarajevu na konferenciji za novinare, na kojoj se prisutnima obratio predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

Lider ove stranke komentirao je rezultate kandidata za načelnike te borbu za općinska vijeća.

"Osvojili smo načelnička mjesta u 30 općina. Ubjedljivo smo najjača stranka u BiH. Imamo najviše glasova i u općinskim vijećima. Imamo loš rezultat u Sarajevu, ali je on kompenziran pobjedama u ostatku BiH", dodao je lider SDA.

Kazao je da stranka ima pet novih načelnika. 

"To su naši kandidati u Visokom, Brezi, Živinicama, Banovićima, Bosanskom Petrovcu...", dodao je Izetbegović, naglašavajući da se nada i pobjedi u Srebrenici.

Još jednom je komentirao poraz SDA u Sarajevu

"Izgubili smo Centar, Ilidžu i Novo Sarajevo. Osvojili smo Vogošću, Hadžiće, Trnovo i Novi Grad..", podvukao je Izetbegovoć.

Dodao je da je vidijiva tendenacija da su građani birale promjene.

"Sarajevo i Banja Luka su tražili promjene. Izgubili smo Novi Travnik, naša kandidatknja u Varešu gubi za nekoliko glasova.  U Travniku je pobijedio naš kandidat, koji je, nažalost, otišao na bolji svijet. Mislim da će se izbori ponoviti", kazao je Izetbegović.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije