Safet Softić, potpredsjednik SDA, priznao poraz u Sarajevu: Imamo visok pad

A. S.
Safet Softić, potpredsjednik SDA, priznao poraz u Sarajevu: Imamo visok pad
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Safet Softić

U pojedinim općinama u Sarajevu rezultati pokazuju da Stranka demokratske akcije ima visok pad. Ovi rezultati su direktna posljedica ujedinjena opozicije, sa svojim zajedničkim nastupom. Moguće je da su i ova dešavanja u vezi smjene kantonalne vlade utjecala na rezultat SDA u Sarajevu. U svakom slučaju ovoliki pad za nas je veliko iznenađenje.

To je za portal Radiosarajevo.ba rekao Safet Softić, potpredsjednik SDA, komentirajući prve rezultate Lokalnih izbora.

"U pojedinim općinama izvan Sarajeva vodimo. Evidentno je da smo neke općine vratili, dobili smo nove načelnike. Riječ je o Brezi, Kalesiji, banovićima...", kazao nam je Softić.

Ipak, Sarajevo je u fokusu i zanimalo nas je komentar na ujedinjene opozicije.

Safet Softić - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Safet Softić

"Sarajevo je u fokusu i tu ne stojimo baš najbolje. To ujedinjene opozicije u Sarajevu svakako je donijelo pojedine benefite njima. Pravi rezultat stranke večeras će pokazati rezultat za općinska vijeća. Tu se vidi snaga SDA. Borba za načelnike općina se pokazuje snaga kandidata. Prava mjera uspjeha ili neuspjeha SDA na ovim izborima bit će rezultat za općinska vijeća", kaže Softić, koji jeruje da će to brojanje za gradska i općinska vijeća u Sarajevu biti povoljna za stranku.

Na naše pitanje kakva je situacija u borbi za načelnika u Srebrenici, Softić je kazao da prve rezultate tek očekuje. 

"U ovom trenutku imamo dobre naznake za načelnika Srebrenice. Nadam se da će doći lijepe vijesti", katzao je Softić portal za Radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije