SDP uoči sjednice Parlamenta: Predložit ćemo novo usklađivanje penzija

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Penzioner

Ljudi moji sjedite i pročitajte zakon o PIO u i prateće zakone o penzinisanju pa ga dobro protabirite. Zašto se zakon mijenja svakih malo? Odgovoriću zato što niko od parlamentaraca ga ne čita a prave ga prema sebi ili svojim najbližim. Ima u ovom zakonu štošta promjeniti i uskladiti tri u jedan. Nemojte samo dizati ruke jer vam mogu proturiti šta god hoće.

penzioner

Recite vi nama konkretno sta predlazete, pa da znamo hocemo li za vas glasati ili ne

BuDrNoKr

Primjenom koeficijenata i priznanjem vr.boda 1 za dmb. treba uskladiti i da oni što imaju 40 god staža imaju zagarantovanu penziju kao i ostali. Ukinuti pojedine članove koji se bave sankcijama i krivičnim zakonom jer nigdje na svijetu nema da fond nekom može oduzeti staž za kaznu. Naknadu za slučaj smrti penzinera treba da ima svako pravo ( ko dotičnog sahrani) a ne samo prvi nasljedni red) . Ima toga ....

Guest

Guest Samo lopovi mogu starim penzionerima oduzeti 39 % od penzija koje su do 1998 dobili. Da bi sebi promijenili kad lopovi odu u penziju otpremninu i visinu penzija. Za lijeka im trebalo njima i njihovoj djeci na lijek trosili ne pomogao im. I sad razrooki seljacic ciganski odlucuje o visini penxzja bijeda sjedi u fotelji koju su stari penzioneri na pravili. Postujem borce to idiot ne bi rekao i osjecao,ali sta bi branili isti da stare generacije nisu stvarali. Sta bi djeca rucala da im majka ne napravi rucak. Treba biti realan,a ne pristrasan i malo glavom promuckati. Visokorangirani stari penzioneri jedva kraj sa krajem sastavljaju,a ovi lopovi donose zakon kako njima odgovara.

/ Najnovije